Brandlusbus

Historien handlar om det hålrum som kallas hjärnan.

Om jag tröttnar på mig själv blir det pasta och stockholmsvitt.

Publicerad 2019-01-23 21:32:57 i Krönikor,

I det Tyska språket betyder "Auto" bil. Likaså använder
man auto för bil i det finska språket.
Grekiska "Auto" är en förkortning på själv, eller självgående.
Det intressanta är vilka signaler ordet auto sänder
beroende på hur ordet kommuniceras och vem som är mottagaren.
För när jag ser ordet auto hamnar jag i trygghetens land. 

Ny på jobbet och helt bortom alla komfortabla situationer. Klockan är inte mer än tid för lunch och jag har redan hunnit med att själa kollegans favoritplats i fikarummet, ringt supportkillen på IT för att komma fram till att lösningen på mitt evighetsproblem blev att starta om datorn. Svarat i telefon med namn och titeln (till mitt gamla jobb) Dessutom presenterat mig två gånger till samma kollega.

Ingenting av de nyligen benämnda situationerna är särskilt bekväma. Inte heller speciellt tryggt eller lätt. Bara pinsamt och retligt. Men hur som helst är det ett riktigt guldläge att bjuda på sig själv då jag och min ena hjärnhalva glidit runt hela måndagsförmiddagen och inte riktigt hittat rätt läge. Då det blivit dags för mig att dra mitt strå till stacken och för första gången ansvara för personalköket med tillhörande uppgifter. Jag försöker dra mig till minnes om någon berättat för mig vilken typ av program man ska köra diskmaskinen på. Undersökandet av maskinens olika program går givetvis väldigt snabbt för mig, jag menar: Jag vill ju liksom inte riskera att någon ska behöva bemöda sig att gå fram och upplysa den nya tjejen om vilket program hon skall välja. Efter min snabba undersökning känns valet inget annat än rätt. Det blir "Auto"

Där vid diskmaskinen landade jag äntligen på min nya arbetsplats. Jag har säkrat mitt första poäng. Jag menar; Vem kan förneka att inställningen automatik inte är rätt val, och om det råkar vara fel val för just detta köket så har jag bra argument för att sälja in mitt val av auto - automatik.Hade jag däremot varit lite wild and crazy och chansat på att det är snabbdiskprogrammet som är aktuellt för just det här köket så hade jag kunnat bli stämplad som en slarver om det skulle visa sig att "snabben" inte vore aktuellt i sammanhanget.

För en kreativ hjärna i ett virrvarr av tankar och val kan det vara skönt att luta sig tillbaka ibland. Standardmjölk i kylskåpet och standardtvätt i tvättstugan ger mig lite lugn och ro. Men ibland föredrar jag snabbtvätt och lättmjölk. Hur som helst är jag tacksam för att det finns alternativ, förutom när jag ska bestämma maträtt från a la carte eller välja kulör utifrån färgproven ur en katalog från alcro. Om jag tröttnar på mig själv blir det pasta och stockholmsvitt.

 

 

 

 

 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela